diumenge, 5 d’octubre del 2014

Activitats extraescolars a la biblioteca Xavier Amorós

La data màxima per realitzar les inscripcions és el 15 d'octubre i podeu fer-ho a través de la web de la biblioteca.
http://biblioteca.reus.cat/activitats
 

1. LECXIT.Aquest programa actua a nivell de tot Catalunya i pretén acompanyar els infants en la descoberta de la lectura en tots els seus formats a partir de l’acompanyament d’un adult que fa de mentor. La biblioteca pública és el marc ideal per apropar i infants que no tenen el suport incondicional de la família amb adults que tenen una experiència lectora gratificant. Aquest curs hi ha 3 grups de 10 parelles cadascú.
FES-TE VOLUNTARI!
·Escola Cèlia i Artiga dilluns a 2/4 de 5 a 2/4 de 6 de la tarda
·Escola Misericòrdia dilluns a 2/4 de 6 a 2/4 de 7 de la tarda
·Escola Prat de la Riba dimecres a 2/4 de 5 2/4 de 6 de la tarda


2. CLUBS DE LECTURA. La lectura feta conversa. Des dels inicis en l'aprenentatge de la lectura, la possibilitat de compartir amb iguals pot resultar gratificant.
2.1 CLUB BLAU. Per infants que tot just s’inicien en la pràctica de la lectura. Els llibres seleccionats han de tenir un bon text i un component estètic i plàstic molt important. Les converses soviet es transformen en joc Sessions mensuals per a 8 participants. Un dijous al mes a 2/4 de sis la tarda.
2.2 CLUB VERMELL. Per infants amb domini de la lectura que volen conversar sobre allò que han llegit Sessions mensuals per a 10 participants. Un dijous al mes a 2/4 de sis de la tarda.
2.3. PENYA DELS SIGNES. Per nois i noies que els agrada llegir i volen conèixer altres lectors i lectores com ells. El format d’aquest club no gira a l’entorn d’una única lectura sinó a partir de les propostes diverses a l’entorn d’un tema, un gènere o un autor fetes per la dinamitzadora
i els mateixos participants. Un dijous al mes a 2/4 de 6 de la tarda.
Sessions mensuals per a 15 participants


3. LABORATORI DEL LLIBRE INFANTIL. La lectura feta experiència La biblioteca facilita l’experiència de lectura i creativitat en família, amb una activitat on afloren les emocions i s’enceta el diàleg entre generacions a partir dels llibres seleccionats i presentats acuradament.


4. VEGA. A partir de l’experiència de Vega Martín i Miguel Castro als tallers de creació plàstica de Bilbao amb infants on es dóna un gran marge a la llibertat i a la proximitat amb d’altres individus de totes les edats, la Sala Infantil de la BCR de manera totalment novedosa va traslladar aquesta metodologia
a l’àmbit de la lectura. Una lectura gens guiada i en presència d’altres lectors, que pot tenir, o no, la necessitat de ser compartida. A aquesta activitat hi participen un grup d’infants del Centre Obert del Carme, lectors espontanis i periòdicament s’hi convida a llegir-hi a diferents personalitats.
Sessions setmanals de 30 minuts de durada.. APUNTA’T!
Tots els dilluns a les 7 de la tarda


5. CONTES A CAU D’ORELLA. La lectura feta narració L’hora del conte és una altra manera de llegir i d’aproparse als llibres, de gaudir del llenguatge, de la retòrica, de la declamació.
Contes explicats de tu a tu per narradors i narradores voluntaris, en un ambient íntim i recollit.
Cada dimecres del curs a 2/4 de 6 de la tarda. 40 participants/sessió





HORARI DE LA BIBLIOTECA
De dilluns a divendres de 10 del matí a 8 del vespre
Dissabte de 2/4 de 10 a 2/4 de 2

1 comentari:

  1. L'alumnat que cursa actualment cinquè i que ja va participar en l'activitat LEXCIT el curs anterior, podran tornar a gaudir de l'activitat aquest curs.

    ResponElimina

Ens encanta rebre comentaris. Totes les vostres opinions són molt benvingudes.

Podeu publicar un comentari des del vostre compte de correu electrònic o com a "Anònim". Si ho feu com a anònim, podeu deixar el vostre nom i cognoms, si així ho voleu.

La publicació dels comentaris no és immediata, però sol ser bastant ràpida.

Gràcies!