El passat dimecres 11 de novembre, els alumnes de 3r i 4t de l’escola, vam fer el taller: Quina arbequina!!!
Primer de tot, el Marcel que és el noi que ens va fer el taller, ens va explicar moltes coses sobre l’oliva i l’oli: tipus d’oliva, com es collien les olives, quines eines s’utilitzen... També ens va explicar com es feia l’oli abans i com es fa ara. Quina diferència!!!
I sabeu què ens va dir: que tenim el millor oli del món!!!
Després d’una estoneta d’explicació ens vam posar en marxa. Vam agafar el pot de vidre que vam portar de casa i vam baixar a la sala de mestres. El Marcel ho havia preparat tot: les taules, un plàstic per no embrutar-les i, havia portat diferents herbes aromàtiques (fonoll, farigola, romaní...) i OLIVES.
Ens va dir que els passos previs ja els havia fet ell a casa: collir les olives i posar-les en remull. Nosaltres vam haver de posar dins del pot, les olives i les herbes que havia portat. A més a més, vam afegir una mica d’aigua amb sal per a què es conservin millor. Per acabar, vam tapar el pot i vam posar un tros de tela a sobre la tapa i una etiqueta.
Ah........ no podem oblidar-nos d’explicar que vam anar a l’hort a provar l’oli amb una llesca de pa, acompanyat d’unes quantes olives. També vam fer un concurs per veure qui llençava el pinyol més lluny.
Ens haurem d’esperar uns 2-3 mesos per a provar-les, però segur que ens van quedar boníssimes!!!
Aquí teniu un vídeo amb les fotografies que vam fer aquell dia!
https://www.youtube.com/watch?v=_W3fdRJULtU&feature=youtu.be
M´ha ´agradat molt el taller a veure si podem repetir-ho. PABLO
ResponEliminaEl taller de les olives en va agradar molt. Em va agradar tant que m'agradaria tornar-ho a fer. LYDIA
ResponEliminaM'agradat fer el taller de les arbequines.Mariam
ResponEliminaVASER MOLT XULO FER AQUEST TALLER . LYDIA CARRERA
ResponElimina