dimecres, 24 de maig del 2017

CAP NEN SENSE LLIBRELa campanya «A Reus, per Sant Jordi, cap nen sense llibre» recull 3.000 euros


La campanya solidària «A Reus, per Sant Jordi, cap nen sense llibre», que es va portar a terme als comerços de Reus durant una setmana al mes d’abril coincidint amb la Diada de Sant Jordi, va recollir un total de 3.000 euros. Una aportació econòmica que l’Obra Social “la Caixa” dóna al projecte de reutilització de llibres de l’escola Misericòrdia, coordinat per la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus.
Aquest dilluns, 22 de maig s’ha fet a l’Escola Misericòrdia l’acte de lliurament del xec amb l’import recaptat. Tatiana Caro, directora d’Institucions a Tarragona de CaixaBank, ha donat el xec a les regidores de Benestar, Montserrat Vilella; d’Ensenyament i Política Lingüística, M. Dolors Sardà; i de Projecció de Ciutat, Montserrat Caelles; acompanyades per la directora de l’escola Misericòrdia, Misericòrdia Roig.
La campanya
La campanya, que s’ha fet per segona vegada consecutiva a la ciutat de Reus, ha consistit a donar un euro destinat a la compra de llibres escolars per cada compra realitzada a través dels datàfons de CaixaBank a les botigues que formen part de les associacions de comerciants el Tomb de Reus i la Unió de Botiguers de Reus. L’any passat també es van recollir 3.000 euros que van anar destinats al projecte de reutilització de llibres de l’escola Eduard Toda. Uns dos-cents infants es van poder beneficiar d’aquesta iniciativa.


Aquesta campanya, que considera l’educació una eina fonamental per garantir la igualtat d’oportunitats dels infants, ha rebut el suport de les regidories de Benestar Social, de Projecció de Ciutat i d’Ensenyament de l’Ajuntament.
Interès social
El projecte de reutilització de llibres als centres educatius, coordinat per la regidoria de Benestar Social, ha rebut els diners aconseguits a través d’aquesta campanya. L’objectiu d’aquest projecte és promoure la col·laboració entre les entitats públiques i privades en la reutilització de llibres. Una tasca considerada d’interès social, atesa l’actual situació econòmica i l’esforç que suposa per a les famílies amb una situació de vulnerabilitat la compra de llibres durant el curs escolar.


Aquest projecte complementa les ajudes individuals i familiars de l’Ajuntament de Reus a l’escolarització dels alumnes, fomentant l’estalvi econòmic, així com actituds i valors com la conservació responsable dels llibres, la cooperació, la solidaritat i la capacitat de saber compartir els recursos disponibles.
Aquesta iniciativa se suma a altres programes de reutilització de llibres que funcionen en diversos centres educatius de la ciutat i que també reben el suport de l’Ajuntament de Reus.
Reutilització de llibres a l’escola Misericòrdia
La dotació econòmica que avui rep l’escola Misericòrdia es destinarà a la renovació dels llibres de text de matemàtiques des de tercer fins a sisè i de diccionaris de llengua catalana per als Cicles Mitjà i Superior. En concret, l’escola Misericòrdia va començar el projecte de reutilització de llibres durant el curs 2005-06 i actualment es fa a tots els cursos: des de primer fins a sisè de primària. Els llibres que es reutilitzen són els d’anglès al Cicle Inicial i els de totes les matèries als Cicles mitjà i Superior.


Els llibres s’han anat adquirint progressivament amb ajuts específics provinents del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. El programa de reutilització d’aquesta escola es fa amb la col·laboració de l’AMPA.

SORTIM A REUS TV!!! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ens encanta rebre comentaris. Totes les vostres opinions són molt benvingudes.

Podeu publicar un comentari des del vostre compte de correu electrònic o com a "Anònim". Si ho feu com a anònim, podeu deixar el vostre nom i cognoms, si així ho voleu.

La publicació dels comentaris no és immediata, però sol ser bastant ràpida.

Gràcies!