dimarts, 3 de febrer del 2015

Carta d'una mare de l'escola



L’escola dels grans

L’elecció d’escola és un gran pas en l’educació dels fills, i si es barreja amb la il·lusió del nen per anar a l’escola dels grans, és un pas important. És important perquè hi passarà uns quants anys, perquè hi farà anys, perquè l’influirà en molts aspectes
Sempre et preguntes quina és la millor. I si has fet una bona elecció.
Suposo que el fet de veure com el nen va motivat cada matí a l’escola, i surt encantat perquè ha après moltes coses i ha fet molta feina, és suficient.
Al cap i a la fi, els nens són nens. Volen aprendre i passar-s’ho bé, en tot cas, el meu.

Per això, a l’hora de triar entre les escoles que ens tocaven (General Prim, Pare Manyanet, Mare Molas, Alberich i Casas i Misericòrdia) al final vam triar l’escola Misericòrdia.
Primer per la proximitat. De totes, és la que més a prop queda de casa. Així podem anar-hi caminant, sense presses, i amb la idea que en uns anys els nens podran anar-hi sols si convé.
Segon pel projecte educatiu. Ens va interessar que fos una escola pública, catalana, pluralista, democràtica, activa, participativa, integradora i multicultural. En la visita el dia de portes obertes vam estar ben atents a la presentació de power point que ens reflectia aquests aspectes amb les diferents activitats que proposen.
Se celebren totes les festes tradicionals, es realitzen tallers de coneixement de l’entorn, s’organitzen colònies, i participen en diferents activitats que ofereix la ciutat.
Tercer pel fet de ser una línia. Per a nosaltres, deixar el nostre fill de 3 anys perdut en la immensitat d’una escola gran ens suposava certa recança. Són d’una línia, tots es coneixen i la mateixa escola facilitat la interrelació entre cursos, ja que a les sortides aparellen els grans amb els petits. És més com una família.
Quart perquè a P-3 hi ha la tècnica d’educació infantil a jornada completa. Quan els nens comencen l’escola, no tots han anat a l’escola bressol, i l’adaptació els pot ser difícil. Comptar amb una educadora que reforça la tutora tot el dia, cada dia de la setmana, és molt favorable a l’atenció individualitzada dels nens i nenes.

Al meu fill no li agrada massa explicar amb detall què ha fet, així que no ha sigut fins ben endinsat el curs que hem descobert que fa informàtica! I li agrada molt.

El festival de Nadal ens ha sorprès per l’empenta que hi posa l’equip educatiu... tots els nens i nenes de cada classe cantant i recitant un poema. Quina feinada!!

Ah, i que orgullós torna quan han anat a treballar l’hort.

El primer dia d’escola va ser tota una experiència. Amb la motxilla preparada, i un somriure d’orella a orella: “Ja vaig a l’escola dels grans!”. I el dia a dia, igual.

E.F.R.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ens encanta rebre comentaris. Totes les vostres opinions són molt benvingudes.

Podeu publicar un comentari des del vostre compte de correu electrònic o com a "Anònim". Si ho feu com a anònim, podeu deixar el vostre nom i cognoms, si així ho voleu.

La publicació dels comentaris no és immediata, però sol ser bastant ràpida.

Gràcies!